DOLAR 32,5120 0.01%
EURO 34,9650 0.14%
ALTIN 2.420,70-0,04
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Papa Franciscus ile Görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Papa Franciscus ile Görüştü

ABONE OL
Nisan 13, 2024 19:04
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Papa Franciscus ile Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erbaş, Vatikan’da Papa İle Görüştü

İtalya ve Vatikan’daki temasları için Roma’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu sabah Vatikan Şehir Devleti’ne geçerek, Papa Franciscus ile görüştü. Görüşmenin ardından Erbaş, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçiliği’nde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Erdoğan’ın Filistin Mektubu Papa’ya İletildi

Erbaş, Papa ile görüşmesinde Filistin ve Gazze’deki durumları ele aldıklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin mektubunu Papa’ya ilettiğini belirtti. Erbaş, mektupta adil bir çözüm çağrısı yapıldığını ve Filistin’in uluslararası toplumun eşit bir üyesi olarak kabul edilmesi gerektiğine vurgu yapıldığını söyledi.

Görüşmenin Ana Konusu Filistin-İsrail Meselesi

Erbaş, Papa ile yaptığı görüşmenin ana konusunun Filistin-İsrail meselesi ve Gazze’de yaşananlar olduğunu aktardı. İsrail’in Filistin’de işlediği suçları eleştiren Erbaş, barış ve birlik mesajı verdi.

Erbaş ile Papa, Aile Konularını da Ele Aldı

Aile konularını da görüştüklerini belirten Erbaş, ailenin korunması ve çevre konularında fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Papa’nın dünya barışı için yaptığı çalışmaları takdir ettiğini dile getirdi.

Erbaş, ziyaretin Gazze’de yaşanan acıların sona ermesi ve ateşkesin sağlanması için dikkat çekici bir adım olduğunu belirtti. Tüm insanların bu konuda seferber olması gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r