DOLAR 32,1915 0.03%
EURO 35,0160 0.05%
ALTIN 2.502,65-0,30
BITCOIN 22922775,95%
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘İhracatta Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde Ticaret Bakanı Bolat’tan Değerlendirmeler
  • Günün Manşeti
  • Ekonomi
  • ‘İhracatta Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde Ticaret Bakanı Bolat’tan Değerlendirmeler

‘İhracatta Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde Ticaret Bakanı Bolat’tan Değerlendirmeler

ABONE OL
Nisan 30, 2024 21:16
‘İhracatta Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde Ticaret Bakanı Bolat’tan Değerlendirmeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Dış Ticaret Hacmi ve İhracatçıların Rolü

Ticaret Bakanı Bolat, ‘İhracatta Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde yaptığı konuşmada Türkiye’nin dış ticaret hacminin artmasında ihracatçıların büyük payının olduğunu vurguladı. Küresel ekonomik şartların zorluğu göz önünde bulundurulduğunda dış ticarette karşılaşılan zorlukların inkar edilemeyeceğini belirtti.

Türkiye’nin Ekonomik Performansı ve İhracattaki Başarısı

Bolat, 2002’den bu yana Türkiye’nin güçlü irade, başarılı siyasi yönetim ve istikrarlı ekonomik performansıyla tüm zorlukları aştığını ifade etti. Türkiye’nin bölgesel ve küresel krizler arasında güçlü bir gelecek inşa etme mücadelesi verdiğini ve ihracatçıların çabalarının büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca Türkiye’nin 14 çeyrektir büyümesini sürdürdüğüne dikkat çekerek 2023’te milli gelirin rekor seviyeye ulaştığını hatırlattı.

İhracat ve Döviz Yeterliliği

Bolat, döviz yeterliliğinin artması ve cari işlemler açığının azalmasının Türkiye’nin ekonomik istikrarı için önemli olduğunu belirtti. Mal ve hizmet ihracatındaki artışların döviz gelirlerini artırdığını ve döviz ihtiyacını azalttığını söyledi. Bu durumun enflasyonla mücadeleye olumlu katkı sağladığını vurguladı.

Türk Ürünlerinin Kalitesi ve İhracattaki Başarılar

Bolat, Türk malı imajının değiştiğine dikkat çekerek dünya genelinde Türk ürünlerinin kalitesi konusunda övgü dolu sözler işittiklerini belirtti. Ayrıca Türkiye’nin 19 serbest ticaret bölgesinin yüksek teknolojili ürün ihracatına katkı sağladığını ve serbest bölgelerin sayısını artırmak için çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

İhracatçılara Destek

Ticaret Bakanı Bolat, 2002-2023 döneminde ihracatçılara toplam 33 milyar lira destek ödemesi gerçekleştirdiklerini belirterek, ihracatçılara 2024’te daha fazla destek sağlayacaklarını açıkladı. Bakanlık bütçesinin büyük bir kısmını ihracatçılar için harcadıklarını belirterek, ihracatçılara verilecek desteklerin artacağını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.