DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mescid-i Aksa’nın Kapılarına Demir Bariyerler Takıldı

Mescid-i Aksa’nın Kapılarına Demir Bariyerler Takıldı

ABONE OL
Mart 14, 2024 19:07
Mescid-i Aksa’nın Kapılarına Demir Bariyerler Takıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya Yönelik Adımları Endişe Yaratıyor

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik adımları endişe yaratmaya devam ediyor. AA tarafından görüntülenen olayda, Mescid-i Aksa’nın kapılarından biri olan Faysal Kapısı dışına demir bariyerler yerleştirildi.

İsrail Polisinin Açıklamaları ve Görgü Tanıklarının İfadeleri

Görgü tanıklarına göre, İsrail polisi diğer kapılar için benzer bariyerlerin kurulması hazırlıklarını sürdürüyor. Ancak İsrail polisi, yaptığı açıklamada bariyerlerin sadece polislerin güvenliği için konulduğunu ve ibadet için gelenleri engellemek amacı taşımadığını savundu. Polis, kapılara yerleştirilen sabit platformlarda bekleyen polislerin fotoğraflarını yayınladı.

Mescid-i Aksa’ya İlişkin Statüko

Mescid-i Aksa, Ürdün’ün himayesinde bulunuyor. Ürdün, Kudüs’teki dini işlerden sorumlu olarak kabul ediliyor ve Mescid-i Aksa’nın savunulması ve vesayet hakkı Ürdün’e verilmiş durumda. Ancak İsrail’in 1967’den beri işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs’teki statüko ihlalleri uluslararası alanda sıkça eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.