DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

NASA’nın Mars Helikopteri Ingenuity Görevini Tamamladı

NASA’nın Mars Helikopteri Ingenuity Görevini Tamamladı

ABONE OL
Nisan 22, 2024 14:05
NASA’nın Mars Helikopteri Ingenuity Görevini Tamamladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ingenuity, Mars’ta Yapılan 72 Uçuşla Gezegeni Keşfetti

NASA personeli, Ingenuity adlı helikopterle olan son bağlantısını geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Helikopter, Dünya’daki araştırmacılara ve mühendislere son veri aktarımını gerçekleştirdi. Ingenuity, Mars üzerinde toplamda 72 uçuş yaparak gezegenin keşfinde önemli bir rol oynadı.

Ingenuity, Beklentileri Aşarak Mars’ta 1 Aydan Fazla Dayandı

NASA’nın Jet Propulsion Laboratuvarı mühendisi ve Ingenuity’nin proje yöneticisi Teddy Tzanetos, helikopterin beklenenden çok daha fazla dayanması ve başarılı uçuşlar gerçekleştirmesi üzerine şu açıklamayı yaptı: “Küçük bir grup insana, uzayın sınırlarındaki zorlukların üstesinden gelme konusunda ilham verdiğiniz için teşekkür ederiz, Ingenuity.

Ingenuity, aslında yalnızca bir ay dayanması ve birkaç görevi tamamlaması bekleniyordu. Ancak helikopter, üreticilerinin beklentilerini aşarak Mars atmosferinde başarılı bir şekilde uçmayı sürdürdü.

Gelecekteki Keşifler İçin Veri Toplamaya Devam Edecek

Ingenuity, NASA’nın Mars gezgini Perseverance ile birlikte çalışarak Mars’ta keşif çalışmalarına katkı sağladı. Kazadan sonra dahi birçok bileşeni çalışır durumda olan helikopter, gelecekteki keşifler için çevresel verileri toplamak amacıyla bir monitör olarak kullanılmaya devam edecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.