DOLAR 32,2432 -0.31%
EURO 34,8070 -0.08%
ALTIN 2.411,250,76
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apple CEO’suna Kanlı Madenlerle İlgili Mektup Gönderildi

Apple CEO’suna Kanlı Madenlerle İlgili Mektup Gönderildi

ABONE OL
Nisan 26, 2024 14:11
Apple CEO’suna Kanlı Madenlerle İlgili Mektup Gönderildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avukatlar, Tim Cook’a KDC’deki Madenler Hakkında Sorular Yöneltti

Yerel basında yer alan habere göre, Robert Amsterdam ve William Bourdon gibi avukatlar, Apple CEO’su Tim Cook’a KDC’deki mineral kaynaklarıyla ilgili bir mektup gönderdi. Mektupta, kayıt dışı faaliyetlerin olduğu belirtilen KDC’deki madenlerin, “kanlı mineraller” olarak adlandırılan kaynaklar olup olmadığı soruldu.

Apple’a 3 Hafta İçinde Cevap Verilmesi Talep Edildi

KDC’yi temsil eden avukatlar, Apple’dan bu sorulara cevap vermesini isteyerek, cevabın en geç 3 hafta içinde verilmesini talep etti. Mektup, Ruanda ve özel kuruluşlar tarafından kayıt dışı şekilde çıkarılan yer altı kaynaklarına ilişkin eleştirilerin ardından gönderildi.

KDC’nin Değerli Madenleri ve Sorunları

KDC, dünya teknoloji devlerinin ihtiyaç duyduğu kobalt ve koltan gibi değerli madenlere sahip bir bölge olup, yıllardır kaçakçıların ve silahlı grupların hedefi halinde bulunmaktadır. Birleşmiş Milletler verilerine göre, KDC’de gümüş, bakır, altın, kobalt, koltan ve elmas gibi birçok kıymetli maden bulunmaktadır.

Koltan, şarj cihazlarının vazgeçilmez parçalarından biri olurken, kobalt ise elektrikli araçlarda ve lityum-iyon bataryalarda kullanılmaktadır. Ancak KDC’de, onlarca silahlı grubun varlığı ve bu grupların etnik veya siyasi motivasyonlarla asker toplaması gibi sorunlar bulunmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.