DOLAR 32,2614 0.01%
EURO 34,7142 -0.01%
ALTIN 2.400,020,00
BITCOIN %
İstanbul
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SGK Borçları Konusunda Yaşanan Tartışmalar

SGK Borçları Konusunda Yaşanan Tartışmalar

ABONE OL
Mart 31, 2024 21:05
SGK Borçları Konusunda Yaşanan Tartışmalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK Borçlarında CHP ve AKP’li Belediyeler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) en çok borcu olan belediyeler arasında CHP’li belediyelerin yer aldığını açıkladı. Ancak Sayıştay verileri bu iddiayı çürüttü.

Sayıştay Verileri ve Gerçek Durum

Sayıştay raporlarına göre SGK’ya en çok prim borcu olan beş büyükşehir belediyesinden üçü AKP’li, ikisi ise CHP’li belediyelere ait. Bu doğrultuda, Bursa (AKP), Adana (CHP), Sakarya (AKP), Eskişehir (CHP) ve Ordu (AKP) belediyelerinin SGK’ya en çok borcu olan belediyeler olduğu belirlendi.

Bakan Işıkhan’ın Açıklamaları

Bakan Işıkhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin SGK prim borcunun 5 yılda 20 kat arttığını ve iflas durumunda olduğunu iddia etmişti. Benzer şekilde İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri ile diğer CHP’li belediyelerin de benzer durumda olduğunu belirtmişti.

Belediye Yetkililerinden Yanıt

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yetkilileri, belediyeye bağlı kuruluşların SGK borcu olmadığını ve bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ayrıca, Işıkhan’ın açıklamalarının siyasi amaçlı olduğu ve doğru olmadığı vurgulandı.

En Borçlu Belediye: Bursa

Sayıştay raporlarına göre SGK’ya en yüksek borcu olan belediye, 670 milyon 252 bin TL ile Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak belirlendi. Adana, Sakarya, Eskişehir ve Ordu belediyeleri de listenin devamında yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.