DOLAR 32,3479 -0.04%
EURO 34,8156 0.05%
ALTIN 2.388,13-0,35
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Spil Dağı’nda Bahar Geldi: Manisa Laleleri Açmaya Başladı

Spil Dağı’nda Bahar Geldi: Manisa Laleleri Açmaya Başladı

ABONE OL
Nisan 15, 2024 23:02
Spil Dağı’nda Bahar Geldi: Manisa Laleleri Açmaya Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa ve İzmir Arasındaki Eşsiz Güzellik: Spil Dağı Milli Parkı

Manisa ve İzmir illeri arasında bulunan ve eşsiz flora ve faunasıyla dikkat çeken Spil Dağı Milli Parkı, baharı müjdeleyen endemik türlerden Manisa laleleriyle görenleri hayran bırakıyor. Manisa laleleri, havaların ısınmasıyla birlikte Spil Dağı’nda açmaya başladı.

Manisa Laleleri Sadece Nisan Ayında Görülebilir

Yılda bir kez nisan ayında açan ve 10 gün boyunca canlı kalabilen Manisa laleleri, doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Laleleri görmek isteyenler Spil Dağı’na çıkarken, bu nadir güzelliği fotoğraflamayı da ihmal etmiyor.

Manisa Lalesi: Kentin Simgesi

Manisa lalesini görmek için Spil Dağı’na çıkan Mehmet Can, “Manisa lalesi, kentimizin simgesi; bu nedenle korumamız gerekir. Uzun yıllar görmek için koruyup, sahip çıkmamız lazım” dedi. Selçuk Ürün ise Manisa Spil Dağı’nın 750 rakımında bulunduklarını belirterek, “Yaklaşık 120 çeşit endemik bitki türünün bulunduğu bir bölgedeyiz. Bunlardan 70’i şifalı bitkiler oluşturuyor. Manisa lalesini çok seviyoruz. Bunlar dünyada çok değerli bitkiler. Manisalıların da bu bitkinin değerini bilmesini istiyoruz. Çocuklarımıza bunların sevgisi ve korunması gerektiğini öğretmeliyiz” şeklinde konuştu.

Manisa Lalesini Koparmanın Cezası 387 Bin 142 TL

Çevre Kanunu’na göre Manisa lalesini koparanlara verilen ceza bu yıl 387 bin 142 TL olarak belirlendi. Doğal güzelliklerimize sahip çıkmak ve korumak hepimizin sorumluluğu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.