DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20372376,11%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Taylor Swift’in Albümü Rekorlar Kırıyor!

Taylor Swift’in Albümü Rekorlar Kırıyor!

ABONE OL
Nisan 22, 2024 15:35
Taylor Swift’in Albümü Rekorlar Kırıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Spotify ve ABD’de Rekor Üstüne Rekor!

‘Spotify’da bir günde en çok dinlenen albüm’ unvanını alan Taylor Swift, şimdi de ABD’de bir günde en çok satan albüme imza attı. Nielsen’in 1991’de albüm satışlarını izlemeye başlamasından bu yana en çok satan albümler arasına giren Swift, rekorlarla dolu bir başarı hikayesi yazıyor.

The Tortured Poets Department: Müzik Endüstrisinde Bir Fenomen

Swift’in son albümü olan ‘The Tortured Poets Department’, cuma gününden bu yana rekorlar kırmaya devam ediyor. Sadece bir günde 1,6 milyon kopya satan albümün yaklaşık 1,4 milyonu geleneksel formatlardan elde edildi.

Spotify’da da İlk Günden Rekorlar!

Swift’in albümü, Spotify’da da dünya çapında 300 milyondan fazla kez dinlenerek platformun en önemli başarılarından birine imza attı. 34 yaşındaki sanatçı, CD’lerin popülaritesini 1990’lardan bu yana görülmemiş seviyelere taşıyarak dikkatleri üzerine çekti.

Swift’in başarısı, Nielsen’in 1991’den beri takip betwild lisans ettiği satış seviyelerine ulaşan yalnızca üçüncü albüm olarak tarihe geçti. Önceki rekorlar arasında Adele’in ’25’ albümü ve Nsync’in ‘No Stringsattaated’ albümü de bulunuyor.

Diğer Öne Çıkan Albümler

Bu yılın diğer dikkat çeken albümleri arasında Beyoncé’nin ‘Cowboy Carter’ı ve Ariana Grande’nin ‘Eternal Sunshine’ı da yer alıyor. Ancak Swift’in satış rakamları, müzik endüstrisinde büyük bir etki yarattığı kesin.

Universal Music’in Swift’in müziğini dağıtması ve albüm satışlarından pay alması, sanatçının başarısında önemli bir rol oynuyor. Öte yandan, Swift’in TikTok ile yaşanan telif hakkı anlaşmazlıklarına rağmen müziğini platforma geri getirme kararı, hayranlarını sevindiren bir gelişme olarak karşılandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.