DOLAR 32,2748 -0.01%
EURO 35,0893 -0.02%
ALTIN 2.475,400,38
BITCOIN 21360260,02%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ticari Balıkçılık Sektörü İçin Yeni Tebliğ Hazırlıkları

Ticari Balıkçılık Sektörü İçin Yeni Tebliğ Hazırlıkları

ABONE OL
Mayıs 1, 2024 21:15
Ticari Balıkçılık Sektörü İçin Yeni Tebliğ Hazırlıkları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Yumaklı, Balıkçılık İstişare Toplantısında Yeni Tebliğ Sürecini Anlattı

Bakan Yumaklı, Bakanlık’taki Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda düzenlenen Balıkçılık İstişare Toplantısı’nda, 2020’den bu yana yürütülen su ürünleri kaynaklarını koruma ve kullanma dengesi içindeki iki tebliğin süresinin 31 Ağustos’ta sona ereceğini hatırlattı.

Yeni Tebliğ Çalışmalarında İstişare ve Görüşler Önemli

Yumaklı, yeni tebliğ çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, ticari balıkçılığın yol haritasını belirleyecek yeni tebliğin sektör temsilcilerinin görüşleri alınarak şekillendirileceğini vurguladı. 2024-2028 arasında geçerli olacak tebliğin sektöre hayırlı olması temennisinde bulundu.

Su Ürünleri Politikalarının Sürdürülebilirlik Temelinde İncelenmesi

Yumaklı, dünyada su ürünleri avcılığındaki sınırların kabul gören bir gerçek olduğunu belirterek, Bakanlık politikalarının su ürünleri kaynaklarını koruyarak sürdürülebilir kılmaya odaklandığını vurguladı.

Geçen Yılın Verileri ve Sektöre Sağlanan Destekler

Bakan Yumaklı, 2023 sonunda su ürünleri ihracatının 1,7 milyar doları geçtiğini ve balıkçılık sektörüne 23,2 milyar lira ÖTV indirimli yakıt desteği sağlandığını belirtti. Sektöre toplamda sağlanan destek miktarlarına da değindi.

Üretim Planlamasında Su Ürünlerinin Yeri

Yumaklı, su ürünleri üretiminin tarımsal üretim planlamasına dahil edildiğini ve planlı üretim modelinin hayata geçirileceğini açıkladı. Yeni tebliğlerle su ürünleri avcılığında planlı üretime geçileceğini ifade etti.

İstişare ve Sektor Temsilcileriyle Alınan Kararlar

Bakan Yumaklı, sektör temsilcileriyle kararlar alınması gereken konularda istişare edildiğini ve sektörün gelişimi için birlikte çalıştıklarını belirtti. Yeni tebliğ için sivil toplum kuruluşları, bilim camiası ve balıkçılıkla uğraşan vatandaşlardan gelen görüşlerin değerlendirileceğini söyledi.

Yeni Düzenlemeler ve Uygulanacak Tebliğ

Yumaklı, yeni düzenlemelerin hayata geçirildiğini ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerinden de belirli izinlerin alınabileceğini duyurdu. Bakanlık yetkilileri ve sektör temsilcileriyle birlikte 2024-2028 yıllarında uygulanacak tebliğin sektöre faydalı olacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r