DOLAR 32,2303 0.06%
EURO 34,7500 -0.34%
ALTIN 2.436,32-0,32
BITCOIN %
İstanbul
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Turizm Sektöründe Bayram Sezonu Erken Başladı

Türkiye Turizm Sektöründe Bayram Sezonu Erken Başladı

ABONE OL
Nisan 27, 2024 21:16
Türkiye Turizm Sektöründe Bayram Sezonu Erken Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üç Bayramla Sezon Erken Açıldı

Türkiye’de her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası ile başlayan sezon, bu yıl Nevruz, paskalya ve ramazan bayramlarıyla beraber üç bayrama denk gelerek yaklaşık 1 ay erken açıldı.

Önümüzdeki Dönemde Dört Önemli Bayram ve Tatil Bekleniyor

Önümüzdeki iki aylık süreçte Hollanda, Rusya, Almanya ve Türkiye’nin bayram tatilleriyle turizm sektörü hareketlenmeye devam edecek.

Geçen Seneye Göre Yüzde 20 Artış

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu’na göre, turist sayısında geçen seneye göre %20’lik bir artış yaşanmış durumda. Özellikle Rusya, Almanya, İngiltere ve Polonya’dan gelen turistlerin etkisiyle Nisan ayı olumlu geçiyor.

İç Turizmde Rezervasyonlar Artıyor

İç turizmin de canlanmasıyla birlikte rezervasyonlarda artış yaşanıyor. Ramazan Bayramı tatilinde iç turistlerin otelleri doldurması olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Yüksek Sezon Mayıs’ta Başlıyor

2023’ü rekorlarla kapatan sektör, bu yıl da 2024 hedeflerini büyüterek yola devam ediyor. Mayıs ayıyla birlikte yüksek sezonun başlaması bekleniyor.

Doluluklar Yüzde 80’lerde

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu’na göre, oteller bayram döneminde yüzde 90-95 doluluk oranlarına ulaşıyor. Gelecek dönemde doluluk oranlarının yüzde 80-85 seviyelerine çıkması öngörülüyor.

Kur ve Enflasyon Sorunu

Avrupa’dan gelen rezervasyonlarda artış yaşanırken, kur ve enflasyon sorunları sektörü olumsuz etkiliyor. Giderlerin Türk lirasıyla olması ve enflasyonun artması sektörde zorluk yaratıyor.

Personel Sıkıntısı Devam Ediyor

Personel sıkıntısının devam ettiği belirtilirken, bu sorunu çözmek adına Ukrayna, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Endonezya gibi ülkelerden mavi yakalı personel temin edilmeye çalışılıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.