DOLAR 32,3566 -0.41%
EURO 34,8152 -0.04%
ALTIN 2.396,25-1,08
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni Atama Yöntemi: Uzmanlık Mevzuatına Göre Uzmanlar İçin Kura

Yeni Atama Yöntemi: Uzmanlık Mevzuatına Göre Uzmanlar İçin Kura

ABONE OL
Mart 4, 2024 18:07
Yeni Atama Yöntemi: Uzmanlık Mevzuatına Göre Uzmanlar İçin Kura
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı ve Kamu Kurumları Uzmanlık Kadrolarına Atama

Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla Sağlık Bakanlığı ve diğer kamu kurumları, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi, uzman eczacı ve eczacı kadrolarına atama yapacak. Atama ve yerleştirme işlemleri için noter tarafından bilgisayar ortamında kurayla gerçekleştirilecek.

İki Aşamalı Yerleştirme İşlemi

Atamalar, birinci yerleştirme ve ikinci yerleştirme olmak üzere iki aşamada yapılacak. Eczacılar için ise 1. ve 2. yerleştirme olmak üzere iki farklı yöntem uygulanacak. İlk yerleştirmede Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu için yabancı dil yeterliliğine sahip eczacı unvanlı personel alımı yapılacak. İkinci yerleştirmede ise Sağlık Bakanlığı ve diğer kamu kurumları için uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi, uzman eczacı ve eczacı alımları gerçekleştirilecek.

Kura Başvuruları ve İşleyişi

Kura başvuruları, Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) üzerinden yapılacak. Başvuru süreleri kura takviminde belirtilecek. Başvuru yapacak adaylar, belirlenen tarihler arasında EKİP üzerinden başvuru formunu doldurarak tercihlerini kaydedecek. Kesinleştikten sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacak. Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacak.

Önemli Detaylar

Eczacı unvanı dışındaki adaylar sadece 2. yerleştirme için tercih yapabilecek ve en fazla 10 tercihte bulunabilecekler. Başvurularını iptal etmek isteyenler için belirlenen tarih aralığında başvurular iptal edilebilecek. Uygun görülmeyen başvurular ret gerekçeleriyle EKİP üzerinden ilan edilecek ve itirazlar elektronik ortamda alınacak.

Atamalar, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri uyarınca yapılacak. Atamaya engel durumu bulunan adayların atamaları gerçekleştirilmeyecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.