DOLAR 34,1143 0.03%
EURO 38,0564 0.1%
ALTIN 2.801,86-0,02
BITCOIN 21189883,41%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alman Gemilerinin Tayvan Boğazı Geçişi Çin’le Gerilime Neden Oldu

Alman Gemilerinin Tayvan Boğazı Geçişi Çin’le Gerilime Neden Oldu

ABONE OL
Eylül 14, 2024 19:07
Alman Gemilerinin Tayvan Boğazı Geçişi Çin’le Gerilime Neden Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Halk Kurtuluş Ordusunun Uyarısı

Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun Doğu Cephesi Komutanlığı Sözcüsü Kıdemli Yüzbaşı Li Şi, Alman gemilerinin Tayvan Boğazı’ndan geçişiyle ilgili olarak “Alman tarafının eylemleri güvenlik risklerini artırmış ve yanlış mesaj vermiştir.” açıklamasında bulundu. Sözcü Li, birliklerin teyakkuzda olduğunu ve herhangi bir tehdit veya provokasyona kararlılıkla karşı koyabileceklerini belirtti.

Çin’in Tepkisi

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, gemilerin geçişine tepki göstererek, “Tayvan sorunu, bir seyrüsefer serbestisi meselesi değildir, Çin’in egemenliği ve toprak bütünlüğüyle ilgilidir.” şeklinde açıklama yaptı. Mao, uluslararası sulardaki seyrüsefer hakkına saygı duyulması gerektiğini vurgulayarak, Çin’in egemenliğine ve güvenliğine zarar verecek her türlü provokasyona karşı olduklarını belirtti.

Almanya’nın Savunması ve Çin’in İtirazı

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, gemilerin Güney Kore’den Filipinler’e giden en kısa ve güvenli rotayı izlediğini savundu. Ancak Çin’in Berlin Büyükelçiliği, Tayvan Boğazı’nın “uluslararası sular” olmadığını ve Almanya’dan “tek Çin” ilkesine uymasını istedi.

Gerginlik ve Gerilim Artıyor

Çin, yabancı ülke donanmalarının bölgede seyir ve keşif yapmasına karşı çıkarken bu durum, Çin ile diğer ülkeler arasında gerilime neden oluyor. Alman donanması daha önce Çin’in izin talebini reddetmesi üzerine iki yıl önce Boğaz’dan geçiş yapamamıştı. Bu durum, uluslararası ilişkilerde tansiyonun yükselmesine neden oluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r