DOLAR 34,0356 -0.12%
EURO 38,0680 0.34%
ALTIN 2.830,230,99
BITCOIN 21533935,97%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’de İlaç Krizi: Kronik Hastalıklı Filistinliler İçin Acil Durum

Gazze’de İlaç Krizi: Kronik Hastalıklı Filistinliler İçin Acil Durum

ABONE OL
Eylül 18, 2024 19:13
Gazze’de İlaç Krizi: Kronik Hastalıklı Filistinliler İçin Acil Durum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’de İlaç Sıkıntısı

Gazze’de, yaklaşık 10 bin kanser hastası ve 12 bin yaralı bulunmaktadır. Buna ek olarak, bulaşıcı hastalıkların ve hepatit vakalarının artmasıyla birlikte ilaç ihtiyacı daha da belirgin hale gelmektedir. Özellikle kronik hastalıklara sahip olan Filistinliler, yaşanan kriz nedeniyle bazen son kullanma tarihi geçmiş ilaçları kullanmak zorunda kalmaktadır.

İlaç Bulamayan Filistinliler

Gazze’nin kuzeyindeki Deyr Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi yakınlarındaki çadır kentte sığınan Rami Ebu Muavvad ve kardeşleri, ilaç sıkıntısını en çok yaşayanlardan biridir. Ebu Muavvad, diyaliz hastası olmasına rağmen gereken ilaçları bulmakta büyük zorluk çekmektedir. Bu durum sağlıklarını olumsuz yönde etkilemektedir.

El-Avde Sağlık ve Toplum Derneği Depoları Müdürü Uyarıyor

El-Avde Sağlık ve Toplum Derneği Depoları Müdürü Doktor Emel Ebu Şerh, Gazze’de 11 aydır süren savaşın, ilaç stoklarını tükettiğini belirtmektedir. Temel ilaçlarda yüzde 74, tıbbi sarf malzemelerinde ise yüzde 85 eksiklik yaşandığını vurgulayan Ebu Şerh, özellikle şeker, tansiyon ve kronik hastalıkların ilaçlarının uzun zamandır bulunamadığını ifade etmektedir.

Ebu Şerh ayrıca, son saldırıların ilaç talebini artırdığını belirterek, bu durumun hastanelerdeki yoğunluğu artırdığını ve ilaç bulamayan insanların kalp krizi ve beyin kanaması geçirme riskinin yükseldiğini vurgulamaktadır.

Yaşanan bu acil durumda Gazze’deki kronik hastalıklı ve ilaç sıkıntısı çeken insanların yardıma ihtiyacı olduğu açıktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r