DOLAR 34,0007 -0.19%
EURO 38,0094 0.24%
ALTIN 2.828,920,94
BITCOIN 21606284,83%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’de İnsanlar Açlıkla Mücadele Ediyor

Gazze’de İnsanlar Açlıkla Mücadele Ediyor

ABONE OL
Eylül 19, 2024 19:06
Gazze’de İnsanlar Açlıkla Mücadele Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UNRWA’dan yapılan açıklamaya göre İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen Filistinlilerin sayısı 2 milyona ulaşmış durumda. Gazze Şeridi’nde yaşayan insanların gıda ihtiyacıyla ilgili endişe verici bir durum mevcut.

Gıda Yardımının Ulaştırılamaması

İnsan hakları örgütü Norveç Mülteci Konseyi (NRC) ve diğer kuruluşların verilerine göre, Gazze’ye ihtiyaç duyulan gıda yardımının yüzde 83’ü henüz ulaştırılamamış durumda. Bu durum nedeniyle insanlar ortalama her iki günde bir öğün yemek yeme durumunda kalıyorlar.

Çocuklara Yüksek Enerjili Bisküviler Dağıtılıyor

UNRWA ve ortaklarının düzenlediği aktivitelerde, çocuklara yetersiz beslenmeyi azaltmak amacıyla yüksek enerjili bisküviler dağıtılıyor. Ancak Gazze’deki insanlar, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyorlar.

Gazze’de Açlık ve Yetersiz Beslenme

Katil İsrail’in uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle, Gazze’de birçok kişi gıda, su, hijyen malzemeleri ve barınacak yer gibi temel ihtiyaçlara erişemiyor. Gazze’de açlık sebebiyle birçok insan hayatını kaybederken, binlerce çocuk yetersiz beslenme ve gıda eksikliği nedeniyle hayatları risk altında.

Uluslararası Endişe

Gazze’deki gıda krizi, Küresel Gıda Krizi Raporu’na göre dünya genelindeki en ciddi gıda krizlerinden biri olarak öne çıkıyor. BM Gıda Hakkı Özel Raportörü Michael Fakhri, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını açlık kampanyası olarak nitelendirerek uluslararası toplumu dikkate almaya çağırıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r