DOLAR 34,1143 0.03%
EURO 38,0564 0.1%
ALTIN 2.801,86-0,02
BITCOIN 21189883,41%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Netanyahu Hakkındaki Belgesele İsrail Mahkemesinden Ret!

Netanyahu Hakkındaki Belgesele İsrail Mahkemesinden Ret!

ABONE OL
Eylül 11, 2024 19:07
Netanyahu Hakkındaki Belgesele İsrail Mahkemesinden Ret!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Netanyahu’nun Engelleme Çabaları Boşa Çıktı

Oscar ödüllü Alex Gibney’nin yapımcılığını üstlendiği ve Alexis Bloom yönetmenliğindeki “The Bibi Files (Bibi Dosyaları)” adlı belgesel film, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun rüşvet ve yolsuzluk davasını konu alıyor. Netanyahu, filmin gösterime girmesini engelleme girişimleri başarısız oldu. İsrail mahkemesi, Netanyahu’nun filmin yayınlanmasını engelleme taleplerini reddetti.

Netanyahu’nun Polis Sorgusu Kameralara Yansıdı

Filmin prömiyeri Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapıldı. İzleyiciler, filmin gösterimi sırasında Gazze’deki İsrailli esirlerin serbest bırakılması için pankartlar taşıdı. Sorgu anlarından kesitlerin yer aldığı görüntülerde, Netanyahu’nun eşi ve kendisinin pahalı hediyeler aldığı iddialarına cevap verdiği görülüyor. Ayrıca, eski Basın Danışmanı Nir Hefetz’in iddialarını reddeden Netanyahu’nun sorgudaki tepkileri dikkat çekiciydi.

The Bibi Files’un Yapımcılarından Netanyahu’ya Tepki

Filmin yapımcısı Gibney, Netanyahu’nun yolsuzluk davasındaki endişeli halini vurgulayarak, “Daha önce bu adamdaki kadar derin ahlaki yolsuzluğa rastlamamıştım” açıklamasında bulundu. Gibney, Netanyahu’nun sorgu videolarındaki performansını da değerlendirerek, izleyicilere farkındalık kazandırdığını belirtti. Film, İsrail’de yayınlanmasa da uluslararası alanda ses getirdi.

İsrail Basınında Yankı Uyandırdı

İsrail basını da “The Bibi Files” belgeseline geniş yer ayırdı. Netanyahu’nun itibarının uluslararası alanda zarar gördüğü vurgulanırken, filmin indirilerek izlenebileceği bir Telegram kanalı açıldığı ancak yasal kısıtlamalar nedeniyle kapatıldığı bilgisi verildi. Netanyahu’nun yolsuzluk davası ve belgesel filmle ilgili tartışmalar devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r