DOLAR 32,4148 0.1%
EURO 34,8214 -0.01%
ALTIN 2.395,51-0,04
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Araştırma: Obez Ebeveynlerden Olanlar Yetişkinlik Döneminde de Obeziteyle Mücadele Ediyor
  • Günün Manşeti
  • Sağlık
  • Araştırma: Obez Ebeveynlerden Olanlar Yetişkinlik Döneminde de Obeziteyle Mücadele Ediyor

Araştırma: Obez Ebeveynlerden Olanlar Yetişkinlik Döneminde de Obeziteyle Mücadele Ediyor

ABONE OL
Mart 8, 2024 18:06
Araştırma: Obez Ebeveynlerden Olanlar Yetişkinlik Döneminde de Obeziteyle Mücadele Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Norveç Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre Obez Ebeveynlerden Olanlar, Yetişkinlik Döneminde de Obeziteyle Karşı Karşıya

Araştırmacılar, obeziteyle mücadelenin bir kişiyi yaşamı boyunca takip etme eğiliminde olduğunu belirtiyor. Ancak Norveç Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, ebeveynleri orta yaşta obez olan bireylerin 40 ile 59 yaşları arasında **bu durumla mücadele etme olasılığının daha yüksek** olduğunu ortaya koydu.

Dr. Mari Mikkelsen: “Ebeveynleri Obez Olan Çocuklar, Yetişkinlik Döneminde de Obeziteyle Mücadele Ediyor”

Baş araştırmacı Dr. Mari Mikkelsen, araştırma sonuçlarıyla ilgili olarak, “Durumun gerçekten de böyle olduğunu bulduk; ebeveynleri obeziteyle yaşayan çocukların, 40’lı ve 50’li yaşlarında, **evden ayrıldıktan çok sonra bile obeziteyle yaşama olasılıklarının çok daha yüksek**” olduğunu belirtti.

Genler ve Çevresel Faktörlerin Obeziteyle Mücadelede Rolü

Dr. Mikkelsen, araştırmada elde edilen verilerin, genlerin kilo almaya yatkınlığı etkilediğini ve sağlıksız beslenmenin kolay olduğu obezojenik ortamlara nasıl tepki verileceğini etkilediğini vurguladı.

Araştırma Verileri ve Sonuçları

Araştırmacılar, 2.068 yetişkin ve ebeveynlerinden elde edilen verileri analiz etti. Sonuçlara göre, ebeveynleri obez olan bireylerin, sağlıklı bir VKİ bildiren yetişkinlere göre **orta yaşta obez olma olasılığının altı kat daha fazla** olduğu görüldü. Ayrıca, sadece annesi obez olan bireylerin obeziteyle mücadele olasılığının 3,44 kat, yalnızca babası obez olan bireylerin ise obez olma olasılığının 3,77 kat daha yüksek olduğu saptandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.