DOLAR 32,4672 0.1%
EURO 34,7732 -0.14%
ALTIN 2.424,32-0,43
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Google Çalışanları, İsrail’e Yapay Zeka Teknolojisi Verilmesini Protesto Etti

Google Çalışanları, İsrail’e Yapay Zeka Teknolojisi Verilmesini Protesto Etti

ABONE OL
Nisan 17, 2024 14:03
Google Çalışanları, İsrail’e Yapay Zeka Teknolojisi Verilmesini Protesto Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google Çalışanları Protesto Eylemi Başlattı

Google çalışanları, New York ve California’nın Sunnyvale kentlerindeki ofislerde, İsrail’e gelişmiş yapay zeka teknolojisi verilmesini içeren “Nimbus Projesi” anlaşmasını protesto etti.

Protestolar ve Gözaltılar

Çalışanlar, ofislerde saatlerce oturma eylemi yaparak “Google saklanamazsın”, “Seni soykırımla suçluyoruz”, “Soykırıma fon sağlıyorsun” sloganları attı. 9 çalışan polis tarafından gözaltına alındı.

Amazon Çalışanları da Protestoya Katıldı

Google’daki oturma eyleminin yanı sıra, Amazon çalışanlarının da New York ve Seattle’daki ofisler önünde protesto eylemine katıldığı belirtildi.

Nimbus Projesi ve Eleştiriler

Nimbus Projesi, veri depolama, toplama, analiz, motif ve özellik tanımlama gibi işlemleri gerçekleştiren bir bulut ve makine öğrenimi sisteminden oluşuyor. İsrail’e 1,2 milyar dolarlık bu projenin verilmesi, çalışanlar arasında büyük tepkilere neden oldu.

Çalışanların Endişeleri

Google’da çalışan yazılım mühendisi Zelda Montes, projeye ilişkin çalışanlara danışılmadığını ve bu durumun sorumsuzca olduğunu belirtti. Montes, sözleşmenin doğası gereği siyasi olduğunu vurgulayarak endişelerini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.