DOLAR 32,4164 -0.03%
EURO 34,7826 -0.18%
ALTIN 2.433,65-0,04
BITCOIN 20780311,14%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiltere ve Galler’de Cinsel İçerikli Deepfake Görüntülere Yönelik Yeni Yasa Tasarısı Gündemde
  • Günün Manşeti
  • Teknoloji
  • İngiltere ve Galler’de Cinsel İçerikli Deepfake Görüntülere Yönelik Yeni Yasa Tasarısı Gündemde

İngiltere ve Galler’de Cinsel İçerikli Deepfake Görüntülere Yönelik Yeni Yasa Tasarısı Gündemde

ABONE OL
Nisan 16, 2024 14:03
İngiltere ve Galler’de Cinsel İçerikli Deepfake Görüntülere Yönelik Yeni Yasa Tasarısı Gündemde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deepfake Görüntülerin Oluşturulmasına Yönelik Yasa Tasarısı

İngiltere ve Galler’de gündeme gelen yeni bir yasa tasarısı, cinsel içerikli deepfake görüntülerin oluşturulmasını engellemeyi amaçlıyor. Deepfake, yapay zeka kullanılarak bir kişinin yüzünün başka bir kişinin yüzüyle değiştirilmesiyle oluşturulan dijital görüntüler, özellikle genç kadınları mağdur ediyor.

Deepfake Üretenlere Cezai Yaptırımlar Getiriliyor

Yasa tasarısına göre, cinsel içerikli deepfake üretenlere ceza verilmesi öngörülüyor. Bir kişinin rızası olmadan müstehcen görüntülerini oluşturanlar sabıka kaydı ve para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Görüntü daha sonra geniş çapta paylaşılırsa, hapis cezasıyla karşı karşıya kalma riski bulunuyor.

Deepfake Yasağı Genişletiliyor

Geçen yıl kabul edilen Çevrimiçi Güvenlik Yasası kapsamında deepfake paylaşımı zaten yasadışı hale getirilmişti. Yeni yasa ile birlikte, cinsel içerikli deepfake oluşturan herkese ceza verilecek, paylaşma niyeti olmasa dahi. Adalet Bakanlığı, bu yasanın sadece yetişkinler için geçerli olduğunu duyurdu.

Mağdurların Korunmasına Yönelik Adımlar

Mağdurların Korunmasından Sorumlu Bakan Laura Farris, yeni yasanın deepfake materyallerin üretimini ahlak dışı ve suç olarak gösterdiğini belirtti. Yasa tasarısının, ayrıca kadınların mahremiyetini korumayı amaçladığı vurgulandı.

Ünlüler ve Kamuoyunun Tepkisi

İngiliz manken Beech, kendi yüzünün deepfake olarak kullanılmasına büyük tepki gösterdi. Yasa hakkında konuşan Beech, kadınların korunması için yasaların daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, deepfake’leri üretenlerin sorumlu tutulması gerektiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.