DOLAR 32,4431 0.05%
EURO 34,7455 -0.21%
ALTIN 2.422,43-0,50
BITCOIN 20520671,44%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’de Yürütülen Halkalama Çalışmaları ile Kuş Popülasyonları Araştırılıyor
  • Günün Manşeti
  • Teknoloji
  • Türkiye’de Yürütülen Halkalama Çalışmaları ile Kuş Popülasyonları Araştırılıyor

Türkiye’de Yürütülen Halkalama Çalışmaları ile Kuş Popülasyonları Araştırılıyor

ABONE OL
Nisan 15, 2024 14:04
Türkiye’de Yürütülen Halkalama Çalışmaları ile Kuş Popülasyonları Araştırılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuşların Göç ve Popülasyon Dinamikleri Halkalama Çalışmalarıyla İnceleniyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Türkiye’de önemli göç yolları üzerinde bulunan kuşların göçleri ve popülasyon dinamikleri halkalama çalışmalarıyla araştırılıyor. Kuşların tanınması ve ölçümlerinin yapılması için halkalama adı verilen işlemle kuşların bacaklarına halkalar takılıyor.

Ulusal Halkalama Programı ile Çalışmalar Genişletildi

DKMP Genel Müdürlüğü, ODTÜ Biyoloji Bölümü ve Kuş Araştırmaları Derneği arasında imzalanan işbirliği protokolüyle başlatılan “Ulusal Halkalama Programı”, Türkiye’de düzenli halkalama çalışmalarının temelini oluşturuyor. Program kapsamında yeni istasyonlar açılarak ve tür bazlı çalışmalar yapılarak program genişletildi.

Kelaynaklar ve Flamingolar Özel Lisansa Sahip Veterinerlerce Halkalanıyor

Ülkedeki kelaynakların soyunun tükenmesinin önüne geçmek amacıyla özel lisansa sahip veterinerlerce halkalama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ayrıca, flamingoların da halkalama çalışmaları geçen yıl DKMP Genel Müdürlüğü, Ankara ve Ege üniversiteleri ile FAO işbirliğiyle İzmir Gediz Deltası’nda gerçekleştirildi.

Turnalar için Üreme ve Göç Alanları Belirlenmeye Başlandı

DKMP Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ulusal Turna Eylem Planı kapsamında, nesli tehlike altında olan türler için halkalama ve takip çalışmaları yürütülüyor. Turnaların üreme, beslenme ve kışlama alanları belirlenerek önemli bilimsel veriler elde ediliyor.

Yaban Hayatını Koruma Çalışmaları Önemli Faaliyet Alanlarından

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin zengin yaban hayatına sahip olduğunu belirterek, bu zenginliği korumak için yapılan halkalama çalışmalarının yaban hayatını koruma ve bilimsel araştırmalara ışık tuttuğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.