DOLAR 32,3566 0.04%
EURO 34,8492 0.07%
ALTIN 2.406,200,55
BITCOIN 20837691,55%
İstanbul
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Houston’da Düzenlenen Robotik Şampiyonasında Türk Takımlarından Büyük Başarı

Houston’da Düzenlenen Robotik Şampiyonasında Türk Takımlarından Büyük Başarı

ABONE OL
Nisan 24, 2024 14:11
Houston’da Düzenlenen Robotik Şampiyonasında Türk Takımlarından Büyük Başarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Wildcast Takımı Dünya 5’incisi, 4th Dimension Ekibi Sosyal Ödülü Kazandı

Houston’daki George R. Brown Convention Center’da 17-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonada, çeşitli ülkelerden yaklaşık 600 robotik takımı ürettikleri robotları yarıştırdı. Türk öğrenciler arasında en büyük ödülü, robot performansı dalında İstanbul’dan Wildcast takımı, şampiyonadaki 600 takım içinde dünya 5’inciliğini elde ederek aldı. Sosyal ödüller dalında ise en prestijli ödülü 4th Dimension ekibi kazandı.

Türk Ekiplerinden Dereceye Girenler

SPARC, Kaiser, Flare, Istech Robotic Society, Golden Horn ve CARACAL Robotics isimli Türk ekipleri çeşitli kategorilerde dereceye girerek ödüle layık görüldü. Ayrıca, tamamı kız öğrencilerden oluşan Techtolia Robotics isimli ekip de şampiyonadan ödülle dönen 9 Türk takımından biri oldu.

Türkiye, FRC Etkinliğinde Kalabalık Katılımla Dikkat Çekti

Geleceğin mühendis adaylarının yer aldığı FRC etkinliğine dünyanın dört bir yanından yaklaşık 22 bin öğrenci katılırken, Türkiye 400 öğrenci ile şampiyonada ev sahibi ABD ve Kanada’nın ardından en kalabalık katılıma sahip ülke oldu. Ayrıca, en çok kız öğrenci ile temsil edilen ülke Türkiye oldu. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerden katılan 17 takımın üyelerinin yüzde 44’ü kız öğrencilerden oluştu.

FRC Şampiyonası ve Türk Öğrencilerin Başarısı

FRC, her yıl farklı bir konsepte geliştirilecek robotlar için kural ve çerçeveleri belirliyor. Kısıtlı sürede istenilen robotları üreten öğrencilerin, dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanmak için öncelikle bölgesel yarışmalarda dereceye girmesi gerekiyor. Türk öğrencilerin bu yıl elde ettikleri başarılar, Türkiye’nin robotik alanındaki potansiyelini bir kez daha ortaya koydu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.