DOLAR 32,3208 -0.13%
EURO 34,7554 -0.12%
ALTIN 2.395,96-1,09
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Solve Our Sleep’ Kurucusundan İyi Bir Uyku İçin Altı İpucu

‘Solve Our Sleep’ Kurucusundan İyi Bir Uyku İçin Altı İpucu

ABONE OL
Mart 1, 2024 18:07
‘Solve Our Sleep’ Kurucusundan İyi Bir Uyku İçin Altı İpucu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1. Telefonu Bir Kenara Bırakın

The Slumber Yard’ın kurucu ortağı Matthew Ross, telefonla sürekli temas halinde olmanın hem gün içinde üretkenliği hem de gece uyku kalitesini engelleyebileceğini belirtiyor.

2. Yatmadan Önce Esneme Egzersizi

Matthew Ross, yatmadan önce hafif esneme egzersizleri yapmanın kasları gevşeterek uykuya daha kolay dalmanıza yardımcı olabileceğini öneriyor.

3. Göz Maskesi ya da Kulak Tıkacı Edinin

Jason Piper, uyku koçu olarak, uygun kalitede uyumanın bağışıklık sisteminizi güçlendirebileceğini ve stresle baş etmenize yardımcı olabileceğini söylüyor.

4. Yaşadığınız Güne Şükredin

Martha Lewis, gün sonunda yaşadıklarınızı değerlendirip minnettarlık duygusunu yaşamanın uyku kalitenizi artırabileceğini belirtiyor.

5. Mavi Işığa Dikkat Edin

Martha Lewis, mavi ışığın uyku hormonu melatonini baskıladığını ve mavi ışığı engelleyen gözlük takmanın uykuya daha çabuk dalmanıza yardımcı olabileceğini ifade ediyor.

6. Bir Rutininiz Olsun

Whitney Roban, tutarlı bir uyku programı izlemenin ve her gün aynı saatte yatıp kalkmanın sağlıklı bir uykuyu destekleyebileceğini vurguluyor. Ayrıca, her gece rahatlamanızı sağlayacak bir rutin oluşturmanın önemine dikkat çekiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.