DOLAR 32,3673 -0.37%
EURO 34,7885 -0.09%
ALTIN 2.398,38-1,00
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TATA Enstitüsü Kanser İçin Yeni Tedavi Geliştirdi

TATA Enstitüsü Kanser İçin Yeni Tedavi Geliştirdi

ABONE OL
Şubat 29, 2024 15:07
TATA Enstitüsü Kanser İçin Yeni Tedavi Geliştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mumbai’deki TATA Enstitüsü, Kanser İçin Yenilikçi Tedavi Üzerinde Çalıştı

‘Economic Times’ın çarşamba günü bildirdiğine göre Mumbai’deki TATA Enstitüsü, 10 yıllık bir çalışmanın ardından kanser hastalığı için önemli bir tedavi geliştirdi.

Yeni Tedavi Kanserle Mücadelede İddialı

Yeni ilaç, **resveratrol** ve **bakır** gibi kanserle savaşan **”oksijen radikalleri”** üretebilen pro-oksidanlar içeriyor. Ölmekte olan hücrelerin sağlıklı hücrelere dönüşmesini önlerken, aynı zamanda kanser hücrelerinin vücudun bir kısmından diğerine **”metastaz”** olarak bilinen hareketini de kısıtlıyorlar.

Uygun Maliyet ve Etkinlik Bekleniyor

Araştırmacılar, yeni ilacın **pankreas, akciğer ve ağız kanserlerinin tedavisinde etkili** olabileceğini ileri sürüyor. Kanser tedavisinin fiyatlarının hızla yükseldiği bir dönemde ilacın yalnızca **31 TL’ye (1 dolar)** mal olması bekleniyor. İlaç, Hindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Otoritesi’nden (FSSAI) onay bekliyor ve muhtemelen haziran-temmuz aylarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İnsanlı Denemeler ve Gelecek Planları

Tata Memorial Hastanesi’nden cerrah **Dr. Rajendra Badve**, NDTV ile yaptığı röportajda insanlı denemelerin tamamlanmasının yaklaşık beş yıl alacağını belirtirken “Yan etkiler hem fareler hem de insanlar üzerinde test edildi, ancak önleme testi yalnızca fareler üzerinde yapıldı.” açıklamasında bulundu. Tata Anıt Merkezi dünyanın en eski ve en büyük kanser araştırma tesisleri arasında yer alıyor ve Hindistan Atom Enerjisi Bakanlığı tarafından finanse ediliyor ve kontrol ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.