DOLAR 32,3920 -0.1%
EURO 34,7161 -0.3%
ALTIN 2.420,54-0,58
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin 5G Vizyonu: Turkcell ve Türk Telekom’dan Stratejik Adımlar

Türkiye’nin 5G Vizyonu: Turkcell ve Türk Telekom’dan Stratejik Adımlar

ABONE OL
Nisan 11, 2024 14:05
Türkiye’nin 5G Vizyonu: Turkcell ve Türk Telekom’dan Stratejik Adımlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin 5G Yolculuğu ve Vizyonu

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, Türkiye’de 5G hizmetlerinin 2026 yılında başlatılması planının ulusal bir vizyonun işareti olduğunu belirtti. Güngör, 5G’nin sadece hızlı internet erişimi değil, toplum ve ekonomi için dönüşüme katkı sağlayacak bir teknoloji olduğunu vurguladı.

Turkcell’in 5G Çalışmaları

Güngör, Turkcell’in 5G çalışmalarının 4 ana eksende ilerlediğini açıkladı. Altyapı ve ağ modernizasyonu çalışmalarının yanı sıra yenilikçi uygulamalara odaklandıklarını, AR-GE faaliyetleri yürüttüklerini ve yerli 5G ekosistemi oluşturulması için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Türk Telekom’un 5G Çalışmaları

Türk Telekom Destek Hizmetleri ve Satınalma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Beytur, Türkiye’yi 5G ve teknolojileriyle tanıştırmak için çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade etti. Beytur, 5G’nin fiber altyapıyla desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, Türk Telekom’un yerli ve milli teknolojilerle 5G’ye geçiş hedeflediğini belirtti.

Vodafone Türkiye’nin 5G Vizyonu

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Türkiye’nin 5G’ye hazırlanması için fiber altyapıyla desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, sektörün yeni teknolojilere geçiş ve spektrum kullanımıyla ilgili adımların atılmasının önemine dikkat çekti. Süel, 5G’nin endüstride büyük değişim yaratacağını ve birçok sektörde yenilikçi hizmetler sunacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.