DOLAR 32,3673 -0.37%
EURO 34,7885 -0.09%
ALTIN 2.398,38-1,00
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uykuya Dalmanıza Yardımcı Olabilecek En İyi 3 Esansiyel Yağ

Uykuya Dalmanıza Yardımcı Olabilecek En İyi 3 Esansiyel Yağ

ABONE OL
Mart 9, 2024 18:07
Uykuya Dalmanıza Yardımcı Olabilecek En İyi 3 Esansiyel Yağ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aromaterapinin Uyku Sağlığı Üzerindeki Etkisi

Uyku yoksunluğu, bağışıklık sistemini zayıflatarak hastalıklara yol açabilir ve yaşam kalitesini düşürebilir. Uyku sağlığı direktörü Dr. Shelby Harris’e göre, aromaterapi, uykuya daha çabuk dalmanıza yardımcı olabilir. Özel kokuların rahatlamaya, stresi azaltmaya ve sakinleştirmeye yardımcı olduğu belirtilmektedir.

Esansiyel Yağların Doğru Kullanımı

Uzmanlara göre, esansiyel yağları bilinçli bir şekilde kullanmak önemlidir. “Temel Sağlık: Modern Bir Rehber” kitabının yazarı Sara Panton Rogier’a göre, uyku öncesi aynı aromayı kullanmak beynin uykuya hazırlanma sürecini destekleyebilir. Ayrıca, kitap okuma veya sıcak bir banyo gibi rutinler uygulamak da uykuya geçişi kolaylaştırabilir.

Önerilen İlk 3 Esansiyel Yağ ve Faydaları

Lavanta: Lavanta, uyku için vazgeçilmez bir esansiyel yağ olarak bilinir. Rahatlatıcı etkisiyle duyuları yatıştırır, zihni rahatlatır ve stresi azaltır. Ayrıca, bilimsel olarak da desteklenen en eski aromaterapi ilaçlarından biridir.

Ylang-Ylang: Tatlı ve çiçeksi bir koku olan ylang-ylang, Güney Pasifik’e özgü bir ağaçtan elde edilir. Kaygıyı azaltmaya ve uyku öncesi sinir sisteminin rahatlamasına yardımcı olabilir.

Papatya: Papatya çayı iyi bilinen bir uyku yardımcısıdır ve esansiyel yağı da benzer etkilere sahiptir. Papatya, vücudun doğal uyku öncesi durumunu taklit ederek kalp atış hızını ve kan basıncını yavaşça düşürebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.