DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yalçın Özden: 50 Yıllık Sanat Serüveni

Yalçın Özden: 50 Yıllık Sanat Serüveni

ABONE OL
Mart 22, 2024 23:02
Yalçın Özden: 50 Yıllık Sanat Serüveni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Profesyonel Oyunculuk Yılları ve ‘Uğurböcekleri’ Programı

Yalçın Özden, Milli Türk Talebe Birliği’nde başladığı Direklerarası Kabare’den Lale Oraloğlu Tiyatrosu’na uzanan profesyonel oyunculuk yıllarını ve 1998’de hayatını kaybeden Zeki Yurtbaşı ile birlikte 20 yıl boyunca başarıyla sürdürdükleri ‘Uğurböcekleri’ programını anlattı. 26 yıldır her sene aile boyu tiyatro oyunları sahneleyen Özden, sanat ve yaşama bakışını detaylarıyla paylaştı.

Spordan Sanata: Yalçın Özden’in Yaşamı

Yalçın Özden, sporcu kimliğinden gelen disiplini sanat hayatında da sürdürdüğünü belirtti. Hem halter hem de kürek sporuyla ilgilendiğini ve Fenerbahçe’ye transfer olduğunu anlatan Özden, sporun kendisine sağladığı disiplini sanat yaşamına da yansıttığını vurguladı.

Sanat ve İlham Kaynakları

Yalçın Özden, ustaları arasında İhsan Yüce, Lale Oraloğlu, Münir Özkul ve Zeki Yurtbaşı’nı gösterdi. Uzun yıllar Zeki Yurtbaşı ile çalışmanın önemine değinen Özden, sanat hayatındaki dönüm noktalarını ve ustalarından aldığı ilhamı anlattı.

Sanat ve Toplumla Bütünleşme

Özden, sanat serüveninin her aşamasında seyirciyle bütünleşmeyi ve toplumun beklentilerini göz önünde bulundurmayı önemsediğini vurguladı. Her yıl yeni oyunlar yazıp seyirciyle buluşmanın kendisi için ayrı bir heyecan olduğunu belirtti.

Gelecek Nesillere Tavsiyeler

Yalçın Özden, gençlere dijital dünyanın yanı sıra kitap okumanın önemini vurgulayarak, belleğin ve hayal gücünün gelişimine katkı sağladığını ifade etti. Gençlere sanat ve kitap okuma alışkanlığını tavsiye ederek, beyin sağlığına dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.