DOLAR 34,1143 0.03%
EURO 38,0564 0.1%
ALTIN 2.801,86-0,02
BITCOIN 21189883,41%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Kore’de Yapay Zeka ile Üretilen Sahte Cinsel İçerik Tartışması

Güney Kore’de Yapay Zeka ile Üretilen Sahte Cinsel İçerik Tartışması

ABONE OL
Eylül 8, 2024 19:06
Güney Kore’de Yapay Zeka ile Üretilen Sahte Cinsel İçerik Tartışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Savunma Bakanlığı, Sahte Cinsel İçerik Üretimi Konusunda Açıklama Yaptı

Güney Kore’de Yonhap’ın haberine göre, yapay zeka ile üretilen “sahte cinsel içerikli görüntülerin” ülkede infial yaratmasının ardından Savunma Bakanlığından bir yetkili konuya ilişkin açıklama yaptı. Askerlerin yanı sıra ordu ve bakanlık yetkililerinin fotoğraflarının, bu tür içerik üretimi için kullanılma tehlikesi nedeniyle kurum içi iletişim ağından kaldırıldığı belirtildi. Bu fotoğraflara yalnızca yetkili kişiler tarafından erişilebilecek.

“Deepfake” Olayları ve Telegram’daki Müdahale

Güney Kore’de, okul ve üniversitelerle bağlantılı bazı sohbet gruplarından, çoğunluğunu kadın ve kız çocuklarının oluşturduğu birçok mağdurun, “deepfake” adı verilen yöntemle manipüle edilen ses ve görüntülerinin yayıldığı tespit edilmişti. Ulusal Soruşturma Ofisi Başkanı Woo Jong-soo, bu tür görüntülerin yayılmasına aracılık eden Telegram’a karşı “suça yataklık etme” gerekçesiyle ön soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Telegram ise platformdaki sakıncalı içerikler arasında yer alan 25 içeriği kaldırdığı belirtilmişti.

Güney Kore’de yapay zeka ile üretilen sahte cinsel içerikli görüntülerin yayılması üzerine alınan tedbirler ve yapılan açıklamalar, ülkede “deepfake” olaylarına karşı farkındalığın artmasına ve bu tür içeriklerin üretiminin engellenmesine yönelik adımların atılmasına neden olmuştur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r