DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MMO Kayseri Şube Başkanı Varol: Elektrikli Araçlar Fosil Yakıtlı Araçlara Göre Avantajlı
  • Günün Manşeti
  • Teknoloji
  • MMO Kayseri Şube Başkanı Varol: Elektrikli Araçlar Fosil Yakıtlı Araçlara Göre Avantajlı

MMO Kayseri Şube Başkanı Varol: Elektrikli Araçlar Fosil Yakıtlı Araçlara Göre Avantajlı

ABONE OL
Mart 23, 2024 14:05
MMO Kayseri Şube Başkanı Varol: Elektrikli Araçlar Fosil Yakıtlı Araçlara Göre Avantajlı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikli Araçlar Çevre Dostu ve Daha Tasarruflu

MMO Kayseri Şube Başkanı Varol, elektrikli otomobillerin fosil yakıtlı araçlara göre avantajlarının olduğunu belirtti. Elektrikli araçların yenilenebilir enerjiyle çalışmasının avantajlarını vurgulayan Varol, bu araçların çevre dostu olmasının yanı sıra bakım maliyetleriyle de daha kullanışlı hale geldiğini ifade etti.

Elektrikli Araçlarla İlgili Bilimsel Çalışmalar Yapılıyor

Varol, elektrikli araçların benzinli ve dizel araçlara göre daha tasarruflu olduğunu ve bu konuda bilimsel çalışmaların yapıldığını aktardı. Ancak Varol, elektrikli araçların batarya yangınlarının en büyük dezavantajlarından biri olduğunu belirtti.

Batarya Yangınlarına Dikkat Çekildi

Kayseri’de yaşanan bir elektrikli araç yangını olayını hatırlatan Varol, batarya konusunda fazla bilimsel ve akademik çalışma yapılmadığını söyledi. Elektrikli araçların mikro iyon bataryalarının kullanıldığını ve bu bataryaların uzun menzilli ve kullanışlı olduğunu belirtti. Ancak bu bataryaların içinde bulunan lityum iyonda sıvı gazın, batarya yangınlarına neden olabileceğini açıkladı.

Yangın Anında Yapılması Gerekenler

Elektrikli araçlarda batarya yangınlarına müdahale ederken kuru kimyevi köpükler ve kuru tozlar kullanılması gerektiğini vurgulayan Varol, su kullanmanın yangını daha da hızlandırabileceğini belirtti. Yangın anında aracın merkezi elektriğini devre dışı bırakmanın önemine dikkat çekti ve su kullanmadan önce kuru kimyevi köpük ya da kuru tozla müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Varol ayrıca, bataryaların kışın sıfırın altında 15, yazın ise 40 derecenin üzerindeyken şarj edilmesinin veya dururken sıkıntı çıkartabilmesinin önemine işaret ederek, gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.